Webbutveckling handlar om att kombinera design och teknik för att bygga webbplatser som är attraktiva, funktionella och lätta att använda. Det är ett utmärkt sätt att kombinera din kreativitet med dina tekniska färdigheter, så det passar perfekt för dem som letar efter en karriär där de kan använda sina talanger på många olika sätt.

Webbutveckling FAQs

Det första steget i webbutveckling är att skapa en plan för webbplatsen. Detta kallas för en wireframe och hjälper utvecklarna att visualisera hur webbplatsen kommer att se ut. Det kan göras på en whiteboard eller i ett verktyg som Invision, Slickplan eller Mindnode.

Kodningsspråk

Websidor görs med hjälp av ett antal olika språk, bland annat HTML, CSS och JavaScript. Dessa språk hjälper utvecklaren att styla innehållet och de används också för att skapa webbplatsens layout på framsidan.

Baksidan

Backend är en uppsättning servrar som är anslutna till Internet och som lagrar data på uppdrag av klientens webbläsare. Dessa data kan innehålla allt från inloggningsinformation till profilinställningar.

Coding Bootcamps

Om du är ny i kodning kan ett bootcamp för kodning hjälpa dig att lära dig grunderna snabbare och effektivare. De kan också ge dig möjlighet att arbeta med verkliga projekt och få feedback från dina instruktörer.

Att lära sig koda kan ta ett tag, beroende på din bakgrund. En person utan tidigare erfarenhet av webbutveckling kan till exempel behöva mellan tre månader och ett år för att behärska grunderna.

Vad är utveckling av webbapplikationer?

  1. Väckapplikationsutveckling är processen att bygga mjukvarutillämpningar som körs över internet.
  2. De liknar mobila appar, men är billigare och behöver inte godkännas av en app-butik.
  3. Det första steget i skapandet av en webbapplikation är att brainstorma idéer som löser ett problem för användarna.
  4. Detta kommer att vägleda produktens tekniska och affärsmässiga tillvägagångssätt.

Steg i utvecklingen av en webbapplikation

Vwebbapputveckling är processen att bygga mjukvaruappar som körs i en webbläsare. Dessa kan användas för allt från enkla innehållshanteringssystem till specialiserade affärsapplikationer. Utvecklingsprocessen är en kombination av design och kodning, och det finns flera steg som måste tas för att bygga en framgångsrik webbapplikation.

Steg 1: Idégenerering

Det första steget i utvecklingen av en webbapplikation är att generera en idé för en ny applikation. Detta är ett kritiskt skede för alla nya digitala produkter, eftersom det gör det möjligt för teamen att fokusera på att åtgärda problem som användarna har innan de börjar utveckla produkter som tar itu med dessa problem.

När ett team har identifierat en idé är nästa steg marknadsundersökningar för att avgöra om det finns en efterfrågan på produkten och var den efterfrågan kommer ifrån. Denna forskning innebär att analysera problemet, undersöka konkurrenter och identifiera vad som är viktigast för användarna i ett visst område.

Steg 2: Wireframes och prototyper

Nästa steg i utvecklingen av en webbapplikation är wireframes, som är grafiska representationer av hur applikationen kommer att se ut och fungera. De innehåller layouter, ikoner och grafik som är utformade för att vara representativa för den slutliga applikationen. De är också utformade för att ge utvecklarna en tydlig förståelse för appens övergripande funktionalitet.

Steg 3: Teknikstapel

Det tredje och sista steget i utvecklingsprocessen för webbappar är att välja rätt teknikstack. Detta inkluderar val av front-end och back-end teknik, samt ramverk och kodningsspråk. Detta är ett viktigt steg för att se till att applikationen blir funktionell och tillgänglig för användarna.